Sunday, February 15, 2009

Tahniah!Menghiburkan!


Tahniah!Menghiburkan!

Semalam saya ke klang dengan teman-teman sekuliah. Nak tengok Upin-Ipin the movie katanya.

Sangat menghiburkan! Satu ucapan tahniah patut diberi pada staf-staf produksi yang dapat menghasilkan buah tangan berkualiti dengan bajet rendah. Siapa kata kita tidak mampu?

Umum sedia maklum bahawa kartun bukan hanya untuk kanak-kanak tetapi ini satu medium yang sesuai dalam melontarkan kritikan-kritikan dan teguran sosial yang berkesan.

Seusai menonton, kami ke gerai mamak untuk mee goreng dan capati!!

3 comments:

mgeneration said...

tahniah ats kejayaan anda buat blog!!hehe..
semoga bg manfaat pd org lain..insyaAllah..

aku ada satu persoalan sebenarnya..
apa hukum menonton wayang di panggung wayang?
if x salah haram hukumnya..

just asking 4 ur opinion..

by the way, aku sakinah m.=)

Amr said...

Sebelum ini diulas, saya cuma ingin bertanya, kenapa ianya dianggap haram?

mgeneration said...

klau xslh aku..
tmpt tu dianggap menimbulkan fitnah..
sbb suasana yg gelap dan mostly akan ada berlakunya maksiat dlm tu eg couple yg berpgg tgn etc. kita seolah-olah merelakan n merestui perbuatan mereka klau kita sama2 join tgk wayang tu. n aku rsa bg seorang muslimah terutamanya,msk panggung wyg is not proper kot..
my opinion only..
plus penah gk timbul isu ni kt surau..n most of them say that tgk wyg is haram.
wallahua'lam..